In de speeltuin is er iemand speciaal om te helpen en te zorgen dat het veilig is. Dit is de vertrouwenspersoon. Die persoon is er voor ouders en kinderen als er vragen of problemen zijn.

De vertrouwenspersoon doet twee dingen. Eerst helpt zij ouders die zich zorgen maken over de speeltuin of hun kinderen. Ten tweede is zij er ook voor de kinderen zelf. Ze kunnen met haar praten als ze zich niet fijn voelen of als er iets moeilijks is.

Met de vertrouwenspersoon willen we zorgen dat iedereen zich goed voelt in de speeltuin. Ouders en kinderen kunnen lekker spelen en weten dat er altijd iemand is om naartoe te gaan als er iets is. Zo maken we de speeltuin gezellig en veilig voor iedereen.

De vertrouwenspersoon is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Even voorstellen

Graag stel ik mijzelf bij jullie voor. Mijn naam is Ayşe Şirvan-Şenulusoy en ik ben jullie vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon is er voor jou op het moment dat je te maken krijgt met ongewenst gedrag. Wat is nou ongewenst gedrag? Je kunt hierbij denken aan: pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie en grensoverschrijdend gedrag.
De laatste jaren heb mijn rol als vertrouwenspersoon vervuld in verschillende organisaties. Ook heb ik ervaring in het werken binnen het spanningsveld van ongewenste omgangsvormen, integriteitsvraagstukken e.d. Wel goed om te vermelden dat ik binnen een organisatie altijd maar één pet op heb.

Wat doet een vertrouwenspersoon?
Ik luister naar jouw verhaal en onderzoek samen met jou op welke manier je met de situatie om wil gaan. De gesprekken die wij hebben zijn vertrouwelijk en kunnen plaatst vinden door middel van een telefoongesprek, onlinegesprek of een face to face gesprek, eventueel op neutraal terrein.
De gesprekken zijn vertrouwelijk en anoniem. Dat wil zeggen dat jijzelf bepaalt wanneer je het gedrag, al dan niet met ondersteuning van mij, bespreekbaar wilt maken.

  • Ongewenste omgangsvormen
    Als vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen mag je altijd contact met mij opnemen op het moment dat je te maken hebt met ongewenste omgangsvormen, zoals pesten, discriminatie, intimidatie, agressie en/of geweld en seksuele intimidatie.
    Het is ook mogelijk dat je ziet, dat een ander te maken krijgt met ongewenst gedrag en je niet zo goed weet hoe je kan helpen. Ook dan mag je mij altijd benaderen!
  • Integriteit
    Als vertrouwenspersoon integriteit ben ik bereikbaar op het moment dat je een vermoeden hebt van een incident of misstanden. Integriteitskwesties en of vermoedens van misstanden kun je ook altijd contact opnemen met mij.

Contact
Je kunt mij rechtstreeks mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je twijfels en of vragen? Mail mij dan ook gerust.
Alles blijft in vertrouwen en zonder jou wil zal er geen vervolg komen.

Hartelijke groeten,

Ayşe Şirvan-Şenulusoy

Vertrouwenspersoon