Speeltuinvereniging Kruiskampkwartier | Pullstraat 3 | 3814 VA | Amersfoort | Telefoon: 033 4753720

woensdag, 26 oktober 2016 14:23

Kokkerellen en smullen in de speeltuin!

Geschreven door

Woensdagmiddag 19 okt. hebben in totaal 26 kinderen meegedaan met onze activiteit in de moestuin. Er waren dit jaar ook veel ouders aanwezig die het leuk vonden om dit samen met hun kinderen te doen.

Na een korte kennismaking met elkaar en de moestuin zijn we eerst de appels gaan schillen. We hebben verschillende soorten appels gebruikt. De behulpzaamheid van de aanwezige ouders was met deze grote aantallen erg prettig.

Een van de moeders vertelde: “Dit is toch anders dan thuis, ze zijn hier, met al die andere kinderen erbij, met veel meer aandacht en geduld met het bereiden bezig”. Tijdens het kokkerellen werd er gezellig gezongen met Philip van Sfeerbeheer…

Na het schillen en de appels in kleine stukjes gesneden te hebben, zijn we in kleine groepjes naar de keuken gegaan. Hier werd ook de jam gemaakt. Ondertussen hebben de kinderen etiketten gemaakt om aan de potjes te binden. “Want je eigen potje jam moet er natuurlijk ook mooi uitzien!”.

Famke, de dochter van een van de vrijwilligers, heeft de kinderen hierbij geholpen. De kinderen gingen met een prachtig potje jam of appelmoes naar huis. 

Na het maken van de etiketten hebben we het kampvuurtje opgestookt.  …En laat nou net de jam klaar zijn om op een geroosterd broodje geproefd te worden… Warme jam is ook héél lekker…

We hebben genoten van een prachtige en gezellige middag. Volgend jaar weer!

Met de groene groeten van alle vrijwilligers van Moestuin Kruiskamp!

 

Lees 880 keer