Speeltuinvereniging Kruiskampkwartier | Pullstraat 3 | 3814 VA | Amersfoort | Telefoon: 033 4753720

dinsdag, 04 oktober 2016 11:21

Appelmoes en jam koken in de moestuin!

Geschreven door
Het is weer herfst, en daarom gaan we weer lekker koken in de moestuin. Wat gaan we maken? Appelmoes, en jam! Meedoen? Dat kan! Wanneer? Woensdagmiddag 19 okt. (in de herfstvakantie) Ronde 1 van 13:00 tot 14:15 Ronde 2 van 15:00 tot 16:15 Voor wie?Kinderen van 6 tot 14 jaar Broertjes/zusjes jonger dan 6 ? Alleen onder begeleiding van een ouder/verzorger. Belangrijk! Inschrijven + telefoonnummer ouder = verplicht, in de speeltuin hangt een inschrijfformulier. Kom met goede zin en kom op tijd! Maar trek geen ‘feestkleren’ aan!
zaterdag, 11 juni 2016 09:38

Sla!

Geschreven door
Vrijdagmiddag was het de hoogste tijd om de sla te oogsten! Wat een grote krop groeit er uit zo'n klein zaadje. Ieder oogst en wast zijn of haar eigen krop en smult daarna van een broodje gezond met eigen geteelde sla.
woensdag, 18 mei 2016 11:59

Verstand van groen of techniek? Kom ons helpen!

Geschreven door
Heb jij verstand van groen of techniek? Dan is de speeltuin op zoek naar jou! Per onmiddellijk zijn wij namelijk op zoek naar mensen (m/v) die handig zijn in de tuin, of met techniek. Er is namelijk altijd wel onderhoud te plegen. Grasmaaien, snoeien, schilderen, klein onderhoud, noem maar op. Interesse? Neem dan contact op met Jeroen, via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via telefoon of app: 06 51762140.
dinsdag, 05 april 2016 08:37

De speeltuin wordt steeds mooier!

Geschreven door
Zaterdag 2 april hadden we onze eerste klusdag van het jaar. Veel vrijwillgers van onze mooie speeltuin kwamen helpen, er is dan ook veel gebeurd! Zo is de kabelbaan hersteld, zijn de ramen weer gelapt,de wilgen gesnoeid en zijn er knikkerpotjes geplaatst. En er is een fors begin gemaakt met het schoonmaken van de speeltoestellen. Een flinke klus! Er gaan inmiddels stemmen op om het Eerste Open Kruiskamp Knikkertoernooi in de speeltuin te organiseren. Wil wil helpen, mag zich melden bij de toezichhouder! Zoals je op onderstaande foto's kunt zien, was het weer een mooie dag.
woensdag, 30 maart 2016 10:39

Zaterdag klusdag!

Geschreven door
De winter is zo'n beetje ten einde, we kunnen weer gaan genieten van onze mooie speeltuin. Maar om dit ook zo te houden hebben we jullie hulp hard nodig. Kom daarom aanstaande zaterdag gezellig klussen! Dit jaar hoop ik dat ook vrijwilligers die niet graag in het groen klussen komen helpen. Bijvoorbeeld een speeltoestel schoonmaken, schilderen of op een andere manier onderhoud doen aan de speeltuin. Ook handige buren en kennissen zijn harte welkom om te komen helpen. Heb je speciale kluskwaliteiten, geef dit dan aan, dan kunnen we deze benutten voor onze mooie plek in de Kruiskamp. Daarnaast ook…
dinsdag, 15 maart 2016 09:59

De moestuin is weer open!

Geschreven door
Je hebt het vast al gemerkt: het is weer lente! En daarom gaan we snel weer aan de slag in de moestuin. Afgelopen winter hebben we bemest met echte koemest. Die moet nog ondergespit worden, en daarvoor zoeken we nog een paar sterke meisjes en jongens. Zwaar werk! En dan gaan we zaaien. Radijsjes en raapstelen, echte voorjaarsgroente. Het grote voordeel daarvan is, dat ze snel klaar zijn. Al na een paar weken kun je er van snoepen! Als de zon een beetje wil schijnen, natuurlijk, dus daar hopen we op. Kom je helpen? De moestuin is zaterdag weer open,…
woensdag, 24 februari 2016 09:52

Kunst in de speeltuin

Geschreven door
Alle creatieve kinderen uit de buurt waren dinsdag 23 februari in de speeltuin om te komen schilderen. Het was een heel geslaagde middag, alle kunst die gemaakt is, is binnenkort in de speeltuin te bewonderen!
zaterdag, 20 februari 2016 09:54

Kom schilderen!

Geschreven door
Altijd al een echt schilderij willen maken? Pak dan nu je kans! Dinsdag 23 februari om 14.00 gaan we in de speeltuin creatief aan de slag! De kunstwerken zijn om het gebouw op te vrolijken. Je mag je eigen fantasie op het doek gooien. Maar ook je eigen pop, voetbal, knuffel, komodovaraan of iets anders naschilderen mag! Om verzekerd te zijn van een plekje, geef je op bij Esmee Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Maar langs komen op de dag zelf kan altijd! Het is gratis voor leden. Speeltuin Kruiskampkwartier - Pullstraat 3 - Amersfoort 
zondag, 06 december 2015 14:03

Bekijk de foto's van het Sinterklaasfeest!

Geschreven door
Knap rumoerig was het in de speeltuin, afgelopen woensdag. Wat wil je ook, Sinterklaas komt niet iedere dag langs! Spannend was het! Gelukkig was er eerst nog poppentheater van Tante Sjan, en kreeg iedereen lekkere limonade en snoep. En brachten de Sint en zijn twee Zwarte Pieten mooie kado's. Bekijk de foto's.
zondag, 25 oktober 2015 09:57

Herfstig eten in de moestuin, de foto's

Geschreven door
Woensdag 21 oktober konden de kinderen komen koken in de speeltuin. We hebben een mooie herfst-salade gemaakt, en smakelijke appelmoes! Natuurlijk zorgde Philip weer voor de muziek, en konden we nog even chillen bij het kampvuur. Bekijk de foto's. 
woensdag, 14 oktober 2015 09:30

Herfstkoken in de moestuin

Geschreven door
We gaan weer koken in de moestuin! Op woensdag 21 oktober, in de herfstvakantie, gaan we 's middags koken in de moestuin. We gaan een lekkere herfstsalade maken, en lekkere appelmoes koken! Doen? Je bent vanaf half twee welkom, aanmelden kan in de speeltuin.
maandag, 29 juni 2015 14:48

Zaterdag Zomerfeest!

Geschreven door
Zin in een feestje? Kom dan aanstaande zaterdag naar de speeltuin. Tussen 1 uur en 5 uur 's middags vieren we dat we 85 jaar jong zijn! En we doen dat met een springkussen, popcorn, poffetjes, henna en muziek van DJ Luka en De Notenkrakers. En mooi weer, natuurlijk. Kom dus ook, zaterdag vanaf 1 uur. Adres: Pullstraat 3, in De Kruiskamp.
maandag, 22 juni 2015 10:29

Zomerpicknick in de speeltuin

Geschreven door
Dat je in onze speeltuin heel goed een picknick kunt houden met heel veel kinderen (en hun ouders) bleek tijdens de alweer bijna traditionele Zomerpicknick van de Caeciliaschool. Het prachtige weer hielp natuurlijk mee, maar het was weer een superfeest, met een supersfeer! Bekijk hieronder de foto's van juf Roos.
Vorige12345Volgende
Pagina 2 van 5