Speeltuinvereniging Kruiskampkwartier | Pullstraat 3 | 3814 VA | Amersfoort | Telefoon: 033 4753720

dinsdag, 04 juli 2017 09:22

Juffendag in de speeltuin

Geschreven door
De juffen van groep 7 van de St. Jorisschool waren jarig, en dat hebben we gevierd in de speeltuin. Natuurlijk kregen de juffen heel veel kadootjes. Daarna hebben we eten gemaakt, met sla, kruiden en Reuzen Radijzen uit de moestuin. We hebben lekkere wraps gegeten. Daarna hebben we nog een spel gedaan, dat juf Laura had bedacht. Het was heel ingewikkeld, maar ook leuk. Het was een mooi feest! Bekijk de foto's.
maandag, 26 juni 2017 15:38

Sla van Vlindervallei zo groot als je hoofd!

Geschreven door
Het slaproject is een samenwerking tussen onze moestuin en groep 5 van de Vlindervallei. De kinderen zien hoe een zaadje van een slaplantje (dat is echt een heel klein zaadje) uitgroeit tot een slaplant zo groot als je eigen hoofd (ja, dat is echt waar!) Afgelopen donderdag was het dan eindelijk tijd om te oogsten en te proeven. Bekijk de foto's.
zondag, 25 juni 2017 10:30

Struinen in de Speeltuin!

Geschreven door
Ook de speeltuin doet mee aan Struinen in de Tuinen. Zondag 2 juli treden bij ons de Brakwaterpiraten op. De Brakwaterpiraten spelen oude en nieuwe kinderliedjes begeleid door gitaar, bas en wasbord. Niet zoet, niet zout, maar brak. Kom kijken en luisteren op Pullstraat 3 Amersfoort 14:30 / 16:00 / 17:30 Meer info vind je op struinenindetuinen.nl
zondag, 23 april 2017 10:20

Bekijk de foto's van het glijbaanfeest

Geschreven door
Echt iedere gelegenheid grijpen we in de speeltuin aan om een feestje te bouwen. Nu vonden we de opening van de nieuwe glijbaan voldoende aanleiding voor een gezellige middag, met poffertjes, suikerspinnen, limonade en muziek. Bekijk de foto's!
woensdag, 19 april 2017 11:13

Speeltuin opent nieuwe HOGE glijbaan

Geschreven door
Speeltuin Kruiskamp is natuurlijk de leukste speeltuin van Amersfoort, maar voor iets oudere kinderen was er toch wat weinig te beleven. Daarom begonnen drie kinderen een petitie, om het bestuur van de speeltuin te vragen een Hoge Glijbaan aan te schaffen. Dat was drie jaar geleden. En nu is het zover! Komende zaterdag wordt de nieuwe glijbaan officieel onthuld. Het is een hoge, en een spannende, en hij staat midden in de speeltuin. De leden hebben lang gespaard, en met hulp van de gemeente en het Buurtbudget was dit jaar eindelijk het geld bij elkaar voor de nieuwe glijbaan. En…
donderdag, 13 april 2017 15:38

De sla van de Vlindervallei staat in de moestuin!

Geschreven door
Groep 5 van de Vlindervallei was donderdag in de moestuin om sla te planten. Nu maar hopen dat de zon lekker gaat schijnen, en dat ze af en toe een beetje water krijgen. Dan hebben we over een maand of twee, drie lekkere kropjes sla! Bekijk de foto's.
woensdag, 15 maart 2017 09:00

'We bewijzen elke dag dat het kán!'

Geschreven door
''We moeten iedere dag weer laten zien dat het kan, fijn samenleven''. Een mooi artikel in AD/Amersfoortse Courant vandaag, met onze bestuursleden Marian en Steven. Over hoe het is om samen te leven en te spelen, in Kruiskamp. Lees het artikel hier.
maandag, 05 december 2016 13:39

Sint en Piet waren hier!

Geschreven door
Net als ieder jaar kwam ook dit jaar Sinterklaas onze speeltuin met een bezoek vereren. Samen met zijn Pieten natuurlijk. Groot feest natuurlijk, en er was voor iedereen een kado! En pepernoten natuurlijk. Handenvol! Bekijk de foto's die Famke maakte.
woensdag, 26 oktober 2016 14:23

Kokkerellen en smullen in de speeltuin!

Geschreven door
Woensdagmiddag 19 okt. hebben in totaal 26 kinderen meegedaan met onze activiteit in de moestuin. Er waren dit jaar ook veel ouders aanwezig die het leuk vonden om dit samen met hun kinderen te doen. Na een korte kennismaking met elkaar en de moestuin zijn we eerst de appels gaan schillen. We hebben verschillende soorten appels gebruikt. De behulpzaamheid van de aanwezige ouders was met deze grote aantallen erg prettig. Een van de moeders vertelde: “Dit is toch anders dan thuis, ze zijn hier, met al die andere kinderen erbij, met veel meer aandacht en geduld met het bereiden bezig”.…
dinsdag, 04 oktober 2016 11:21

Appelmoes en jam koken in de moestuin!

Geschreven door
Het is weer herfst, en daarom gaan we weer lekker koken in de moestuin. Wat gaan we maken? Appelmoes, en jam! Meedoen? Dat kan! Wanneer? Woensdagmiddag 19 okt. (in de herfstvakantie) Ronde 1 van 13:00 tot 14:15 Ronde 2 van 15:00 tot 16:15 Voor wie?Kinderen van 6 tot 14 jaar Broertjes/zusjes jonger dan 6 ? Alleen onder begeleiding van een ouder/verzorger. Belangrijk! Inschrijven + telefoonnummer ouder = verplicht, in de speeltuin hangt een inschrijfformulier. Kom met goede zin en kom op tijd! Maar trek geen ‘feestkleren’ aan!
zaterdag, 11 juni 2016 09:38

Sla!

Geschreven door
Vrijdagmiddag was het de hoogste tijd om de sla te oogsten! Wat een grote krop groeit er uit zo'n klein zaadje. Ieder oogst en wast zijn of haar eigen krop en smult daarna van een broodje gezond met eigen geteelde sla.
woensdag, 18 mei 2016 11:59

Verstand van groen of techniek? Kom ons helpen!

Geschreven door
Heb jij verstand van groen of techniek? Dan is de speeltuin op zoek naar jou! Per onmiddellijk zijn wij namelijk op zoek naar mensen (m/v) die handig zijn in de tuin, of met techniek. Er is namelijk altijd wel onderhoud te plegen. Grasmaaien, snoeien, schilderen, klein onderhoud, noem maar op. Interesse? Neem dan contact op met Jeroen, via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via telefoon of app: 06 51762140.
dinsdag, 05 april 2016 08:37

De speeltuin wordt steeds mooier!

Geschreven door
Zaterdag 2 april hadden we onze eerste klusdag van het jaar. Veel vrijwillgers van onze mooie speeltuin kwamen helpen, er is dan ook veel gebeurd! Zo is de kabelbaan hersteld, zijn de ramen weer gelapt,de wilgen gesnoeid en zijn er knikkerpotjes geplaatst. En er is een fors begin gemaakt met het schoonmaken van de speeltoestellen. Een flinke klus! Er gaan inmiddels stemmen op om het Eerste Open Kruiskamp Knikkertoernooi in de speeltuin te organiseren. Wil wil helpen, mag zich melden bij de toezichhouder! Zoals je op onderstaande foto's kunt zien, was het weer een mooie dag.
Vorige12345Volgende
Pagina 1 van 5