Speeltuinvereniging Kruiskampkwartier | Pullstraat 3 | 3814 VA | Amersfoort | Telefoon: 033 4753720

Dietmar

Dietmar

De speeltuin en de NSGK Speeltuinbende onthullen op zaterdag 18 april om 13.30 uur in speeltuin Kruiskampkwartier het bordje ‘Hier kunnen wij GOED samen spelen’. Het geeft aan dat in deze speeltuin kinderen met en zonder handicap optimaal samen kunnen spelen. Daarmee is Kruiskampkwartier de tweede speelplek in de provincie Utrecht waar het bordje van de NSGK Speeltuinbende staat.

Speeltuin Kruiskampkwartier wil voor alle kinderen in Amersfoort toegankelijk zijn, ook voor kinderen met een beperking. Samen spelen is immers samen leven. Veel speelplekken in het land zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap, bijvoorbeeld omdat de toestellen niet bereikbaar of bespeelbaar zijn met een rolstoel. De Speeltuinbende, die bestaat uit kinderen met én zonder handicap, wil hier verandering in brengen. De Speeltuinbende is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). NSGK streeft ernaar om 25 speeltuinen toegankelijk te maken zodat ze als voorbeeld kunnen dienen voor andere speelvoorzieningen in heel Nederland. Kruiskampkwartier in Amersfoort is nummer 24 en samen met Kloosterplantsoen in IJsselstein een van die voorbeelden in de provincie Utrecht.

NSGK Speeltuinbende

NSGK komt al sinds 1950 op voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de steun van zo’n 40.000 donateurs en ruim 10.000 vrijwilligers financiert en stimuleert NSGK projecten op het gebied van spelen, wonen, werken, cultuur, sport, vakantie en voorlichting. Zo worden kinderen en jongeren met een handicap geholpen om volwaardig te kunnen leven.

 NSGK vindt het vanzelfsprekend dat kinderen met een handicap in hun eigen buurt met leeftijdgenoten kunnen spelen. Daarom is de NSGK Speeltuinbende opgericht, een team van kinderen met en zonder handicap die overal in Nederland speelplekken test op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. De NSGK Speeltuinbende is kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van samen spelen, toegankelijkheid en bespeelbaarheid van speelplekken voor alle kinderen, met én zonder handicap.

dinsdag, 24 maart 2015 11:14

Klussen in de speeltuin

De eerste klusdag van dit jaar staat voor komende zaterdag 28 maart 2015 op de kalender. We hebben wat betreft onderhoud nog niet heel veel werk, maar we gaan het wilgenbos aanpakken en daar met beukenhaag een klein doolhofje maken. Hopelijk zijn er weer een aantal mensen die erg veel zin hebben om er weer wat moois van te maken.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het snoeien van de wilgen, uitzetten van het doolhofje, gaten graven, het poten van de wilgen, gaten vullen met goede grond en natuurlijk water geven. Mogelijk zijn er nog een paar kleine andere klusjes te doen.

We hopen dat er, ondanks de late planning, toch genoeg vrijwilligers komen helpen, jullie hulp is hard nodig. 

Datum: Zaterdag 25 maart 2015

Tijd: 09:00 tot 16:30

Plaats: De Speeltuin

Er zal zoals gebruikelijk tussen de middag voor eten gezorgd worden en aan het einde van de dag zullen we gezellig nog wat drinken met elkaar.

Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij of bij groen-coordinator Jeroen Grevenstuk op 06 51762140 De volgende klusdagen staan gepland voor 16 Mei en

20 juni. Zet het vast in je agenda. 

zondag, 15 februari 2015 12:23

Paasknutsels maken

In de voorjaarsvakantie kun je paas- en voorjaarsstukjes komen maken in de speeltuin. Doen? Dat kan, op woensdag 25 februari om 14 uur tot 14.45, en om 15 uur tot 15.45.

Geef je op bij Esmee via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van je naam, leeftijd en de tijd dat je wilt komen (14 uur of 15 uur)

Groetjes,

Esmee en Marian

maandag, 09 februari 2015 10:54

Volg de moestuin op Facebook

Kun jij ook niet wachten tot die koude winter voorbij is? In de moestuin zijn we in ieder geval al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, zodat wij, en jullie, straks weer kunnen genieten van verse en gezonde sla, boontjes, aardbeien en ander lekkers. Hoe het er voorstaat kun je vanaf nu volgen op Facebook, waar we je wekelijks op de hoogte houden van de vorderingen.

Volg de moestuin op Facebook 

dinsdag, 06 januari 2015 06:11

Kerststukjes maken: bekijk de foto's

Altijd gezellig: kerststukjes maken. Veel kinderen kwamen in de vakantie naar de speeltuin om kerststukjes te maken onder het genot van warme chocolademelk en ander lekkers. Het was dan ook een drukte van belang. Bekijk de foto's!

dinsdag, 23 december 2014 07:08

Sinterklaas in de speeltuin: bekijk de foto's

Natuurlijk bracht Sinterklaas ook dit jaar weer een bezoek aan Speeltuin Kruiskamp, beladen met snoep en kado's. Het was een drukte van belang met veel kinderen, en ook ouders, die het stiekem ook best wel een beetje spannend vonden! Bekijk de foto's!

zondag, 16 november 2014 20:03

Sinterklaas komt naar Speeltuin Kruiskamp!

Ben je lid? Zorg dat je erbij bent!

Ben je geen lid? Word dat dan snel!

 

Wanneer: zaterdag 29 november
Hoe laat: 13.00 uur tot 15.00 uur
Kosten: geen, opgeven niet nodig. Maar Sint leest graag leuke verhaaltjes over jou.
Stuur ze naar 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Waarheen, Piet?

Pullstraat 3

Amersfoort!

woensdag, 29 oktober 2014 15:24

MAGOMMETJE, muziek met kinderen

Lieve kinderen, vaders, moeders, oma’s, opa’s, oppas,

Vrijdag 7 november  start de cursus Muziek op Schoot in het gebouw van de Speeltuinvereniging Kruiskamp, Pullstraat 3, Amersfoort.

We gaan liedjes zingen over de herfst; over kabouters, paddenstoelen, storm, regen, eekhoorntjes, kastanjes zoeken,

maar ook over Sinterklaas en Kerstmis, en nog veel meer.

We gebruiken muziekinstrumentjes, dierenknuffels en speelgoed bij de liedjes 

 

De lessen zijn op vrijdag 7-14-21-28 november en 12-19 december 2014

Van 10.40 tot 11.30 uur voor kinderen 2-4 jaar. Kosten: 45 euro voor 6 lessen

Vrijdag 21-28 november en 12-19 december zijn er lessen voor baby’s en dreumesen: van 9.00 – 9.45 uur. En lessen voor jongste peuters van 2-3 jaar van 9.45 uur tot 10.40 uur. Kosten: 30 euro voor 4 l

lessen.

 

Graag tot dan, groetjes,

Miranda Bolderman, 06 15101995  

www.magommetjemuziek.nl  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 26 oktober 2014 12:21

Koken in de moestuin: bekijk de foto's

Ook dit jaar hebben we samen met de ABC-scholen Kruiskamp-Koppel en B-Slim een herfstactiviteit georganiseerd in de moestuin. De vrijwilligers hadden weer een kort, krachtig,gevarieerd en actief programma bedacht voor de kinderen uit Kruiskamp-Koppel. In twee rondes hebben zo'n 25 kinderen een gezellige middag beleefd in de moestuin.

Na een kort voorstellingsrondje hebben we een ruik-route door de moestuin gemaakt. We hebben bloemen van de Oost-Indische kers geproefd, allerlei kruiden geroken en verzameld. Hier hebben we kruidenolie van gemaakt.

Tijdens de ruik-route hebben we ook gezien dat de maïskolven al door de vogels ontdekt waren. Maar gelukkig had de organisatie maïskolven gekocht bij de groenteboer. Die hebben we die in een pan kokend water gedaan.

Toen aan het werk... appelmoes maken. De appels moesten geschild en in kleine stukjes gesneden worden. Hierna hebben we het gekookt tot een moes. De laatste stap was het zeven. Alle kinderen kregen hun eigen potje appelmoes mee naar huis. "Dit is de lekkerste appelmoes die ik ooit heb geproefd', volgens een van de kinderen.

Na het werk waren de maïskolven klaar. Buiten hebben we lekker rond het kampvuur aan de kolven geknaagd. Vuurmeesters Sjoerd en Meint verzorgden weer fantastisch het vuur en letten goed op de veiligheid. De hele middag werd muzikaal omlijst door Philip van sfeerbeheer. 

Vervolgens hebben we boven het kampvuur broodjes geroosterd. Voor op de broodjes hadden we inmiddels onze eigengemaakte kruidenolie. "Heerlijk, mag ik nog een broodje?" Een veel gestelde vraag. Na tien broden moesten we toch zeggen dat het brood echt op was.

Kortom: de vrijwilligers en kinderen hebben allen een heerlijke middag beleefd. En wat ons betreft... volgend jaar weer!

 

donderdag, 23 oktober 2014 07:52

Koken met Mimoun!

VRIJDAG 24 OKTOBER

WAAR: SPEELTUIN KRUISKAMP

MET WIE: MIMOUN

HOE LAAT: HALF 2 STARTEN

KOSTEN: 50 CENT PER KIND

VEGETARISCH, DUS HALAL!

MAXIMAAL 15 KINDEREN, DUS SCHRIJF JE SNEL IN!!!

OPGEVEN VIA DIT MAILADRES: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Vorige12345Volgende
Pagina 4 van 5