Speeltuinvereniging Kruiskampkwartier | Pullstraat 3 | 3814 VA | Amersfoort | Telefoon: 033 4753720

Dietmar

Dietmar

Groep 5 van de Vlindervallei was donderdag in de moestuin om sla te planten. Nu maar hopen dat de zon lekker gaat schijnen, en dat ze af en toe een beetje water krijgen. Dan hebben we over een maand of twee, drie lekkere kropjes sla! Bekijk de foto's.

woensdag, 15 maart 2017 09:00

'We bewijzen elke dag dat het kán!'

''We moeten iedere dag weer laten zien dat het kan, fijn samenleven''. Een mooi artikel in AD/Amersfoortse Courant vandaag, met onze bestuursleden Marian en Steven. Over hoe het is om samen te leven en te spelen, in Kruiskamp.

Lees het artikel hier.

maandag, 05 december 2016 13:39

Sint en Piet waren hier!

Net als ieder jaar kwam ook dit jaar Sinterklaas onze speeltuin met een bezoek vereren. Samen met zijn Pieten natuurlijk. Groot feest natuurlijk, en er was voor iedereen een kado! En pepernoten natuurlijk. Handenvol! Bekijk de foto's die Famke maakte.

woensdag, 26 oktober 2016 14:23

Kokkerellen en smullen in de speeltuin!

Woensdagmiddag 19 okt. hebben in totaal 26 kinderen meegedaan met onze activiteit in de moestuin. Er waren dit jaar ook veel ouders aanwezig die het leuk vonden om dit samen met hun kinderen te doen.

Na een korte kennismaking met elkaar en de moestuin zijn we eerst de appels gaan schillen. We hebben verschillende soorten appels gebruikt. De behulpzaamheid van de aanwezige ouders was met deze grote aantallen erg prettig.

Een van de moeders vertelde: “Dit is toch anders dan thuis, ze zijn hier, met al die andere kinderen erbij, met veel meer aandacht en geduld met het bereiden bezig”. Tijdens het kokkerellen werd er gezellig gezongen met Philip van Sfeerbeheer…

Na het schillen en de appels in kleine stukjes gesneden te hebben, zijn we in kleine groepjes naar de keuken gegaan. Hier werd ook de jam gemaakt. Ondertussen hebben de kinderen etiketten gemaakt om aan de potjes te binden. “Want je eigen potje jam moet er natuurlijk ook mooi uitzien!”.

Famke, de dochter van een van de vrijwilligers, heeft de kinderen hierbij geholpen. De kinderen gingen met een prachtig potje jam of appelmoes naar huis. 

Na het maken van de etiketten hebben we het kampvuurtje opgestookt.  …En laat nou net de jam klaar zijn om op een geroosterd broodje geproefd te worden… Warme jam is ook héél lekker…

We hebben genoten van een prachtige en gezellige middag. Volgend jaar weer!

Met de groene groeten van alle vrijwilligers van Moestuin Kruiskamp!

 

dinsdag, 04 oktober 2016 11:21

Appelmoes en jam koken in de moestuin!

Het is weer herfst, en daarom gaan we weer lekker koken in de moestuin.

Wat gaan we maken? Appelmoes, en jam!

Meedoen? Dat kan!

Wanneer?

Woensdagmiddag 19 okt. (in de herfstvakantie)

Ronde 1 van 13:00 tot 14:15

Ronde 2 van 15:00 tot 16:15

Voor wie?Kinderen van 6 tot 14 jaar  

Broertjes/zusjes jonger dan 6 ? Alleen onder begeleiding van een ouder/verzorger.

Belangrijk! Inschrijven + telefoonnummer ouder = verplicht, in de speeltuin hangt een inschrijfformulier.

Kom met goede zin en kom op tijd!  Maar trek geen ‘feestkleren’ aan!

 

zaterdag, 11 juni 2016 09:38

Sla!

Vrijdagmiddag was het de hoogste tijd om de sla te oogsten! Wat een grote krop groeit er uit zo'n klein zaadje. Ieder oogst en wast zijn of haar eigen krop en smult daarna van een broodje gezond met eigen geteelde sla.

Heb jij verstand van groen of techniek? Dan is de speeltuin op zoek naar jou! Per onmiddellijk zijn wij namelijk op zoek naar mensen (m/v) die handig zijn in de tuin, of met techniek. Er is namelijk altijd wel onderhoud te plegen. 

Grasmaaien, snoeien, schilderen, klein onderhoud, noem maar op. Interesse? Neem dan contact op met Jeroen, via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via telefoon of app: 06 51762140.

 

dinsdag, 05 april 2016 08:37

De speeltuin wordt steeds mooier!

 

Zaterdag 2 april hadden we onze eerste klusdag van het jaar. Veel vrijwillgers van onze mooie speeltuin kwamen helpen, er is dan ook veel gebeurd!

Zo is de kabelbaan hersteld, zijn de ramen weer gelapt,de wilgen gesnoeid en zijn er knikkerpotjes geplaatst. En er is een fors begin gemaakt met het schoonmaken van de speeltoestellen. Een flinke klus!

Er gaan inmiddels stemmen op om het Eerste Open Kruiskamp Knikkertoernooi in de speeltuin te  organiseren. Wil wil helpen, mag zich melden bij de toezichhouder!

Zoals je op onderstaande foto's kunt zien, was het weer een mooie dag.

 

woensdag, 30 maart 2016 10:39

Zaterdag klusdag!

De winter is zo'n beetje ten einde, we kunnen weer gaan genieten van onze mooie speeltuin. Maar om dit ook zo te houden hebben we jullie hulp hard nodig. Kom daarom aanstaande zaterdag gezellig klussen! 

Dit jaar hoop ik dat ook vrijwilligers die niet graag in het groen klussen komen helpen. Bijvoorbeeld een speeltoestel schoonmaken, schilderen of op een andere manier onderhoud doen aan de speeltuin. Ook handige buren en kennissen zijn harte welkom om te komen helpen. Heb je speciale kluskwaliteiten, geef dit dan aan, dan kunnen we deze benutten voor onze mooie plek in de Kruiskamp.

Daarnaast ook een oproep aan iedereen die graag een keer wat extra wil doen maar geen tijd heeft op de zaterdagen:
Vanaf volgende week ga ik weer op dinsdagavond onderhoudswerkzaamheden doen, hierbij kan ik altijd extra handen gebruiken.
Heb je hier interesse in meld je aan.

Zaterdag 2 april 2015
Tijd: 09:00 tot 16:30
Plaats: De Speeltuin

Data voor de volgende klusdagen van dit jaar volgen nog.

Alvast een indruk van de klussen die voor de eerste klusdag op de agenda staan:

  • Het wilgenbos moet zijn eerste snoeibeurt hebben.
  • Beukendoolhofje van gras ontdoen.
  • Houten bakken om de nieuw geplaatste boompjes plaatsen.
  • Speeltoestellen schoonmaken.
  • Extra verlichting aanbrengen (vandalisme preventie)
  • 2 knikkerpottegels plaatsen.
  • Speeltoestel rechtzetten.
  • Schilderen speeltoestel.
  • Kabelbaan herstellen.
  • .........

Er zal zoals gebruikelijk tussen de middag voor eten gezorgd worden en aan het einde van de dag zullen we gezellig nog wat drinken.

dinsdag, 15 maart 2016 09:59

De moestuin is weer open!

Je hebt het vast al gemerkt: het is weer lente! En daarom gaan we snel weer aan de slag in de moestuin. 

Afgelopen winter hebben we bemest met echte koemest. Die moet nog ondergespit worden, en daarvoor zoeken we nog een paar sterke meisjes en jongens. Zwaar werk!

En dan gaan we zaaien. Radijsjes en raapstelen, echte voorjaarsgroente. Het grote voordeel daarvan is, dat ze snel klaar zijn. Al na een paar weken kun je er van snoepen! Als de zon een beetje wil schijnen, natuurlijk, dus daar hopen we op.

Kom je helpen? De moestuin is zaterdag weer open, vanaf twee uur!

 

Vorige12345Volgende
Pagina 2 van 5